Welkom bij Floaten Zwolle

1 uur floaten staat
gelijk aan 5 uur slapen

Floaten Zwolle

Zoutkamer met Halo therapie

100 % natuurlijke behandelmethode

Verminder symptomen en klachten in de Zoutkamer met Halo therapie

Ervaar jij gezondheidsklachten zoals longproblemen, luchtwegklachten, COVID, hooikoorts of voorhoofdsholteontsteking? En verlang je naar meer lucht, makkelijker slijm ophoesten en ontstekingen verminderen? Kom dan bij ons in de Zoutkamer en ervaar wat zouttherapie voor jou kan doen.

Behaal gezondsheidsvoordelen met zouttherapie

Zouttherapie is een natuurlijke behandelmethode waarbij medicinaal aerosolzout wordt ingeademd. Hiermee worden de symptomen van astma, zoals ontstekingen en ernstige vernauwingen van de luchtwegen, tegengegaan. Ook dood het medicinaal aerosolzout de aanwezige bacteriën en reinigt het de luchtwegen van overtollig slijm. Dit alles op een ontspannen manier.

Met een medisch gecertificeerde halogenerator worden droge microscopisch kleine deeltjes van hoogwaardig zout in de zoutkamer verspreid via verneveling. Deze deeltjes zijn zo klein dat de diepste delen van de longen gemakkelijk worden bereikt.

Halotherapie kan een ziekte niet genezen maar het kan wel de klachten met 35 tot 85 % reduceren, waardoor de kwaliteit van leven een stuk aangenamer wordt, zodat u weer van het leven kunt genieten.

Een beleving zoals in de zoutmijnen en zoutgrotten

Zouttherapie maakt gebruik van een techniek die de sfeer van zoutgrotten en zoutmijnen nabootst met een gecontroleerd therapeutisch microklimaat. In de zoutkamer van Zoutkamer Zwolle adem je geïoniseerde lucht en een natuurlijke droge zoutoplossing in, die onmiddellijk wordt vervoerd tot in de kleinste luchtwegen en naar andere delen van de luchtwegen. Eenmaal daar lost het zout op en trekt het kleine onzuiverheden aan die je later ophoest of die het lichaam via de bloedbaan verlaten. Het doel van de behandeling is je gezondheid bevorderen – door bacteriën te vernietigen – en rust te geven aan het lichaam en geest.

Ontstaan van de ontwikkelde zoutkamers

Halotherapie, ook wel zouttherapie, komt uit Oost – Europa. Eeuwen geleden werd er vastgesteld dat de mijnwerkers in de zoutmijnen nauwelijks ziek waren, ondanks de zware arbeid die ze verrichtten. Na langdurig onderzoek werd vastgesteld dat het klimaat in de zoutmijnen een positieve uitwerking had op de gezondheid en dan met name positief voor de huid – en luchtwegen. Omdat veel mensen niet een echte zoutgrot kunnen bezoeken werd er geprobeerd een zelfde klimaat/ ruimte boven de grond te realiseren. Zo zijn de kunstmatige zoutkamers ontstaan.

Langdurig onderzoek

Na langdurig onderzoek werd vastgesteld dat het “klimaat” in de zoutmijnen een zeer positieve uitwerking bleek te hebben op de gezondheid van de aanwezige mijnwerkers. In de lucht werd een hoge concentratie van zoutmoleculen waargenomen en al snel werd het begrip “speleotherapie” geboren waarbij mensen met huid- en luchtwegaandoeningen 1 à 2 keer per week een uur in een zoutmijn vertoefden. Veel patiënten bleken baat te hebben bij deze therapie.

0717

Doel van Halo (long/huid) therapie

Doel van de behandeling is je gezondheid bevorderen – door bacteriën te vernietigen – en rust te geven aan het lichaam en geest. Zouttherapie maakt gebruik van een techniek die de sfeer van zoutgrotten en zoutmijnen nabootst met een gecontroleerd therapeutisch microklimaat. In de zoutkamer van Zoutkamer Zwolle adem je geïoniseerde lucht en een natuurlijke droge zoutoplossing in die onmiddellijk wordt vervoerd tot in de kleinste luchtwegen en naar andere delen van de luchtwegen. Eenmaal daar lost het zout op en trekt het kleine onzuiverheden aan die je later ophoest of die het lichaam via de bloedbaan verlaten. In de zoutkamer wordt een uur lang medicinaal aerosol zout verneveld.

Hoe voelt een bezoek aan het zouttherapiecentrum?

In de zoutkamer kunt u achterover gaan zitten en even een uur niks doen of de ogen dicht te doen. De temperatuur is zo’n 22 graden en het fijne zout wordt door de ruimte verneveld, dit merkt u zoal niet meteen. Er is de mogelijkheid om een boek mee te nemen en te gaan lezen.

Dit is effectief bij problemen aan luchtwegen en huiD. We lichten deze graag uitgebreider toe. 

Ontdek wat de zoutkamer voor verschillende klachten kan betekenen.