Welkom bij Floaten Zwolle

1 uur floaten staat
gelijk aan 5 uur slapen

Kom Floaten

Welkom bij Floaten Zwolle & Heerde

1 uur floaten staat
gelijk aan 5 uur slapen

Schakel even terug naar niets en kom bij ons drijven

Ben jij benieuwd naar het gevoel van gewichtloos drijven en de vele voordelen? Kom dan naar één van onze Floatcenters in Zwolle of Heerde. Koppel even af van de dagelijkse rush waarin je zit en kom weer volledig tot jezelf. We gunnen iedereen het gevoel van complete rust!

floatcenter Zwolle (41 van 44)

Elimineer even alle prikkels van buitenaf

De moderne samenleving vraagt veel van ons, daarom is het belangrijk om bewust rust voor jezelf te nemen. Een gezellige avond borrelen met je vrienden, Netflixen op de bank of sporten. Het zijn allemaal ontspannende activiteiten waar je vaak van oplaad, maar die ook inspanning vragen. Daarom is het belangrijk om te ontspannen zonder deze inspanning. Alleen zo komen jouw lichaam en geest weer in balans.

Je herkent het vast dat opgejaagde gevoel, je moet veel en hebt veel ballen hoog te houden. Van een drukke baan, kinderen tot aan sociale contacten onderhouden. Het hoort bij het dagelijks leven. Dit hoeft echter niet gepaard te gaan met klachten als overprikkeling, snel geïrriteerd of futloosheid.

Hoe zou het voor je zijn als je daar balans in vindt? Door beter voor jezelf te zorgen en je brein en lichaam de rust te gunnen die het nodig heeft.

De effecten van floaten en hoe voelt het?

Floaten is een effectieve behandelmethode waarbij je volledig kunt ontspannen. De positieve uitwerking op jouw fysieke én mentale gezondheid zijn enorm. Doordat je gewichtloos bent en de temperatuur gelijk is aan jouw huid, ervaar je zo min mogelijk prikkels. Dit zorgt ervoor dat jouw zenuwstelsel zo min mogelijk belast wordt. Tijdens de Float ben je dus even volledig “offline” dit is de ideale manier om weer even helemaal op te laden.

Positieve mentale effecten van floaten

 • Geestverruimend: bevordert creativiteit, leercapaciteit en bewustzijn
 • Verbetert concentratie
 • Vergroot visualisatievermogen
 • Stimuleert samenwerking van linker- en rechter hersenhelft
 • Voel je energieker

Tijdens het floaten merk je dat er veel gedachtes door elkaar heen gaan. Deze gedachtes komen binnen flitsen en gaan weer weg. Echter weet je dit na de floatsessie niet meer, maar merk je vooral ontlading.

Positieve fysieke effecten van floaten

Als je komt floaten zal je direct merken wat dit met je lichaam doet, namelijk:

 • Reduceert stress en aanmaak van stresshormonen
 • Bestrijdt vermoeidheid
 • Verlaagt bloeddruk en hartslag
 • Betere bloedcirculatie
 • Pijnverlichting
  (spierpijn, migraine, reuma, artritis)
 • Stimuleert aanmaak van endorfine in het lichaam
 • Versnelt herstel bij sportblessures en revalidatie

Gewichtloos drijven in water met Magnesium Sulfaat

In onze floatbaden maken wij gebruik van magnesium sulfaat. In 1 floatbad zit ruim 400 kilo magnesiumsulfaat met 700 liter water zo wordt de zwaartekracht opgeheven. Het zout is een minerale verbinding van magnesium en sulfaten, beide mineralen neem je op via je huid. Wanneer je een uur in het water ligt te floaten zul je merken dat er geen vocht aan je huid wordt onttrokken je krijgt geen rimpelhanden. 

Los van externe prikkels en volledige ontspanning 

Om volledige ontspanning te ervaren is het belangrijk om te floaten om sulfaat en niet in magnesium chloride. Sulfaat zorgt namelijk voor de afvoeren van afvalstoffen en ontspant het autonome zenuwstelsel. Je wordt écht gereset, omdat deze geen prikkels meer ervaart.

Magnesium Chloride werkt eigenlijk tegenover gesteld en trekt geen afvalstoffen uit je lichaam. Het zorgt er tevens voor dat je autonome zenuwstelstel gaat werken. Je zal direct het verschil merken, want chloride zorgt voor osmose van de huid, waardoor je rimpel handjes krijgt.

Waarom is magnesium belangrijk voor je?

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 processen in ons lichaam. Het is o.a. belangrijk voor de spiervezels en zenuwen en het vrijmaken van energie! Meer kracht en energie maar ook de juiste mate van ontspanning. Magnesium versterkt zowel je lichamelijke als mentale functies.

We zien dat veel van onze gasten een te kort aan magnesium hebben, dit zorgt voor vervelende symptomen en klachten. Ons eten bevat steeds minder magnesium, maar hoe kan je je lichaam nog meer helpen naast het slikken van supplementen? Dat is door inname van magnesium via de huid. 

Met een floatsessie profiteer je dus van alle bijkomende voordelen!

Boek nu jouw sessie en vul jouw magnesiumvoorraad weer aan.

In principe is alles aanwezig en hoef je niks mee te nemen. Mocht je het prettig vinden om je eigen spullen te gebruiken, dan kun je denken aan:

 • Borstel of kam
 • Shampoo
 • Zwemkleding (Wij adviseren om naakt te floaten, zodat je zo min mogelijk prikkels ervaart. Maar je mag badkleding dragen.
 • Drink een uur van tevoren geen koffie of alcohol. 

In overleg met jouw specialist kan je komen floaten. Geef dit van te voren duidelijk bij ons aan, dan kunnen wij jouw hierbij ondersteunen. Een tip kan zijn om zo min mogelijk blauw licht in de cabine te ervaren, door de sterrenhemel uit te doen. We zullen samen van te voren overleggen wat jij prettig vindt. 

Tot 36 weken kun je komen floaten en helpt het jou om heerlijk te ontspannen. Ook het gewichtloos drijven wordt als prettig ervaren. Na 36 weken kan je in overleg met je verloskundige nog steeds komen floaten. Het is belangrijk om te checken dat er bijvoorbeeld geen ontsluiting al is. 

Dat kan, zolang je hygiëne voorzorgmaatregelen neemt. Hierbij kun je denken aan het gebruik van een tampon.