pijl
Je bent nu hier: Home / Floaten / Waarom Floaten?

Waarom Floaten?

Onze moderne samenleving heeft een situatie gecreëerd waarin ons zenuwstelsel constant stimulaties te verwerken heeft. Onze hersenen en ons lichaam hebben zelden gelegenheid om te ontspannen en los te komen van al deze stimulatie. Mede als gevolg hiervan zijn er veel welvaartsziekten, meer dan een kwart van de bevolking lijdt aan pijn, angst, depressie en andere kwalen die nog worden verergerd door stress. 

Floaten zorgt ervoor, dat het stresshormoon cortisol daalt, evenals de bloeddruk en dat o.a. het endorfine hormoon toeneemt evenals melatonine, wat weer invloed heeft op respectievelijk gevoel van welbehagen en de slaap.  

Lichaam en geest zijn altijd op zoek naar evenwicht (=homeostase) floaten bied hiervoor de ideale omstandigheden.  

Tijdens de Float ben je dus even volledig “off-line” dit is de ideale manier om weer even helemaal op te laden

Reserveer nu

klik om een floatroom te reserveren

Magnesium

In onze floatbaden maken wij gebruik van magnesium sulfaat. In 1 floatbad zit ruim 400 kilo magnesiumsulfaat met 700 liter water zo wordt de zwaartekracht opgeheven. Het zout is een minerale verbinding van magnesium en sulfaten beide mineralen neem je op via je huid. Wanneer je een uur in het water ligt te floaten zul je merken dat er geen vocht aan je huid wordt onttrokken je krijgt geen rimpelhanden. Tijdens het floaten krijg je een licht olieachtig laagje op je huid dit is het magnesium wat ook je huid voed en schoonmaakt. Sulfaten worden ook opgenomen via je huid en trekken avalstoffen aan, zodat deze makkelijker je lichaam kunnen verlaten via zweten en plassen bijvoorbeeld.  Magnesium is belangrijk voor de spiervezels en zenuwen en het vrijmaken van energie! Meer kracht en energie maar ook de juiste mate van ontspanning. Magnesium versterkt zowel je lichamelijke als mentale functies.