pijl
Je bent nu hier: Home / Massage / Shiatsu massage

Shiatsu massage

De shiatsu vindt zijn oorsprong in de Chinese medische leer, en is net als accupunctuur, gebaseerd op drukpunten op het lichaam, die door de energiestroom via de meridianen met elkaar verbonden zijn.  Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk, bij een shiatsu massage wordt er gewerkt met dieptedruk. Deze wordt toegepast op speciale drukpunten in je lichaam. De drukpunten corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.

Shiatsu is gebaseerd op het gebruik van de handen voor zowel diagnose als behandeling. De sensitieve vingertoppen kunnen verschillen in temperatuur en stijfheid onderscheiden, welke een indicatie zijn voor de conditie van het lichaam. De soort, de diepte en de duur van de druktoepassing moet aangepast worden aan de specifieke behoefte van elk gebied in het lichaam en aan ieder individu.

Bij deze massage lig je op een speciale Shiatsu mat op de grond en de massage wordt door je kleding heen gegeven.  Het is dus belangrijk om soepel vallende kleding te dragen of mee te nemen.

Bekijk ook onze andere Massages in Zwolle

Maak een afspraak
in overleg plannen we een heerlijke Shiatsu massage